2009-01-23
 00:40:59

Lästips
Min mamma rekomenderade en jätte fin bok till mig. Once Upon a Day heter  den på engelska och är skriven av Lisa Tucker. På svenska heter den Det nakna hjärtat, Jag har sträcktläst så fort jag fått en chans. Den är lättläst och helt underbar. Finns som pocket, så spring och köp, eller låna på biblan.

Från baksidan av boken:
En känd amerikan försvinner från Los Angeles med sina två små barn, Dorothea och Jimmy. Han tar dem med till ett bergigt och bortglömt hörn av New Mexico, där de får växa upp avskärmade från omvärlden.
I denna fristad finns allt man kan önska sig av romaner, uppslagsverk och musik från förr, men inte tv, datorer, radio eller tidningar. Barnen är extremt överbeskyddade, de får inte ens gå i skola och träffa jämnåriga utan undervisas av fadern.
Dorothea är tjugotre år när hon lämnar hemmet. Iklädd femtiotalskläder och utan nutida referenser möter hon storögt sin omvärld. Hon är på jakt efter sin bror som rymt hemifrån. Sökandet blir en resa fylld av upptäckter, som så småningom leder henne fram till sanningen om familjens förflutna och den fasansfulla händelse som brutalt förändrade hennes fars liv.
2009-01-21
 11:49:45

Världens sötaste tändsticksaskar!

Jag hittade vad som måste vara världens mest bedårande ting på flickr igår.
Det är små tändsticksaskar som man dekorerar jättefint och sen fyller med fina små saker. Det kan vara klistermärken, knappar, suddisar, pärlor, hårspännen, mobilsmycken och allt annat som är litet nog att få plats i en tändsticksask. Sen skickar man den till sin swapping kompis och får tillbaka en annan söt tändsticksask som hon/han gjort.
Det måste ju vara världens bästa idé, jag vill, jag vill, jag vill!


en ask med svamp-tema

en ask med bento-tema (japansk matlåda)

En ask som var allmänt söt.

bilder kommer härifrån
2009-01-21
 00:52:11

Flytten

Idag har jag gått igenom en massa lådor och sorterat grejer i tre kategorier:
1. Ta med till nya lägenheten
2. gömma i källaren
3. slänga

Gick rätt bra faktiskt, ska fortsätta imorn med garderoben, den är en enda stor röra, vill nog inte ens veta vad som gömmer sig där.

Idag flyttade vi även ut från min pojkväns lägenhet, så alla hans saker står här i garaget i mina föräldrars hus tills dess att vi flyttar. Gjorde att vi missade träningen, men i det här äckel-slasket var det kanske lika bra.

Är det någon som här missat det så är det såhär att jag och min kille ska flytta. Pga bristen på hyresrätter i Stockholm  har det varit riktigt svårt, även fast vi letat ungefär hur länge som helst. Nu har vi i allafall äntligen hittat ett boende, det är ett gammalt par som gjort om en del av sin övervåning på sitt hus till en lägenhet. Det är ett stort gammalt hus från 1902, och helt förtjusande. Planlösningen är inte den bästa, och det märks att huset är gammalt, men sånt tycker jag mest är charmigt. Ska bli så skönt att äntligen få något eget, och dessutom så bor jag ca femton minuters promenad från mamsen och papsen ifall maten skulle ta slut och jag behöver springa hem och äta lite hemlagat.
2009-01-20
 13:35:50

Hejsan svejsan

Okej, jag vet, jag börjar bli rätt tröttsam med alla mina bloggar. Rörigt, förvirrande, och rätt jobbig i almänhet. Men nu behöver ni inte oroa er längre, jag lovar att det här blir min sista, min sk. final destination. Det var allt jag hade att säga såhär i det första inlägget. Jag får i varje fall panik utan en blogg, jag har haft en sedan 2005, så det är ett tag. Får någon slags panik när jag inte kan skriva ner saker som jag vill dela, både med andra och saker jag vill skriva ned för mig själv att minnas. Oh well, here I go again, enjoy!

2009-01-19
 23:55:43

Välkommen till min nya blogg!