2009-02-27
 15:12:22

Fint


Har varit med mamma och övningskört lite till idag, jag börjar bli riktigt duktig faktiskt, otrolig skillnad på bara ett par gånger. Vi ska åka till Kungens Kurva på måndag och gå på IKEA, spännande :P

Har varit på uni också, har äntligen bytt bort min Old English kurs, ska läsa Caribbean Litterature istället, verkar riktigt intressant. Blir en väldigt massa böcker för mig att läsa bara... men jag har några dagar lediga nästa vecka, så då blir det en massa plugg! Annars så förstår jag faktiskt inte hur man hinner, man ska på föreläsningar, seminarier, träna, städa, umgås med folk och ändå hinna få sin skönhetssömn. Jag hinner i varje fall inte alls.

Nu ska jag ta och diska upp gårdagens disk och sen blir det gymmet! Så otroligt härligt med helg :)
2009-02-26
 15:29:41

Böcker <3

Var nog bra att jag skippade träningen igår, var helt slut när jag gick och la mig igår ändå. Var på bokrean och handlade 3 tjocka böcker jag skulle släpa hem, sen hade jag min tunga skolväska som var proppad med böcker och kollegieblock. Så jag fick nog min workout ändå.




Böckerna jag köpte igår. Blev en kok-bok (som vägde 100kg) och två romaner till mig har läst lite av Perfekta hemmafruar, verkar riktigt bra, lite desperatehousewifes sådär ;)
2009-02-26
 15:24:57

Shopping

Hann ju även med lite fönstershopping på H&M igår... kunde inte hålla fingrarna i styr utan var tvungen att köpa en ny foundation. Blev Maybelines nya flytande mineral foundation. Testade den idag och den är helt sjukt lätt, det känns inte alls som att man är sminkad. Den är inte jättetäckande, som jag egentligen gillar, men den funkar, man får bättra på små blemmor med concealer istället. Fick gratis servetter från H&M också :D

 
2009-02-26
 15:24:14

Idag

Känns så himlans stressigt allt, som att jag aldrig har tid med någonting alls.
Idag har jag suttit och skickat iväg en massa arbetsansökningar tills i sommar, det tar ju sin lilla tid att skriva ihop en 10 stycken personliga brev. Oh well, har några jobb kvar att söka hoppas verkligen att jag får ett sommarjobb, spelar inte så stor roll vad det är, jag behöver bara jobba, och kanske ha ett par veckor ledigt :P Tänker iallafall jobba som fan så att vi kan komma iväg till Sydafrika i December... hoppas!!

Har vart och övningskört idag med mamma, jag blir bättre och bättre, även fast jag ibland får lite motorstopp. Så här brukar mamma låta: gasa....gasa.... MEN GASA DÅ FÖRFAN!!!!...och växla upp....
Konstigt att man blir nervös, ja ja, hon är 100 gånger bättre än pappa iallafall, han kommer inte på vad han ska säga och så blir han arg för att man inte lyckat läsa hans tankar.



2009-02-25
 09:01:16

Lalala

Åt nyss en semla till frukost... hur onyttig får man bli? Blev aldrig sugen på den igår, medan jag alltid är hungrig på morgonen... oh well, once a year är det såklart tillåtet.
Usch har en håltimme på 3 timmar idag, inte så kul... men ska ta med mig grejer så jag kan sitta och plugga...old english-kursen tar död på mig. Ska fråga idag om jag får byta. Träningsmässigt blir det vilodag idag. Kanske eventuellt sticker och springer lite, men tror faktiskt inte det, mina ben behöver vila en dag.

Bokade hostel till Dublin idag!! Bara en månad kvar nu, och till min födelsedag också! Fast det kanske inte är så exiting :P ska önska mig träningskläder... Behöver träningsbyxor, överdragskläder, nya löparskor, nya rugbyskor, en sportbh... och så vill jag ha ett par mjukisbyxor att loda runt med hemma.
Herregud jag dör av längtan till slutet av mars!

Tur att man får pengar idag, jag var helt pank...
ska köpa denna månad:
Ett par nya snygga pumps
En ny foundation
Ny mascara

ehhh hade en lång lista i mitt huvud men glömt.. en massa grejer till lägenheten jag vill ha iaf. oj klockan är nio nu, måste springa till bussen!L
2009-02-24
 10:33:43

morgonstress


utsikten från sovrumsfönstret. Hur fint?

Känns som att jag aldrig har tid med något längre, fattar inte varför... SÅ många timmar spenderas ju inte på universitetet... förutom idag när jag måste vara där från 12 till 4 + 2 timmars resväg. 6 timmar tjoho. Sen blir det rugby träning ikväll...
Nu ska jag sätta i mig min frukost smoothie och skynda och göra mig iordning. måste packa lunchlåda också, hjälp!
2009-02-24
 09:13:23

Nu finns jag på blogglovin också!

Följ min blogg med bloglovin

2009-02-23
 15:38:16

Mat

Hittils går min matplan jättebra :)

Smoothie till frukost (ser jävligt mycket godare ut än den var)

Bar till mellanmål

Lite av mammas quorngryta + rårivna morötter till sen lunch

Nu ska jag smälta maten lite, och sen till gymmet.

Jag skriver ju bara om mat och träning nu för tiden, sorry för det, men jag har verkligen bestämt mig, min kjol SKA passa i sommar, och innan dublin ska jag ha gått ner 2 kg.



2009-02-22
 14:24:44

Träning



Har ju knappt gjort något i helgen så finns inte så mkt att blogga om :P
Är iallafall glad att jag nådde mitt träningsmål och gick till gymmet 3 ggr denna vecka :) Jag skippade dock en rugbyträning vilket inte var lika bra, ohwell, nästa vecka blir det nya tag. Ska försöka se över min kost mer också, inget mer småätande, utan ordentliga mål 3 ggr om dagen och 2-3 mellanmål. Nu jävlar ska jag tappa de här kilona!


2009-02-21
 17:19:43

Enkelt


Helgen har vart rätt bra hittils. Vi har inte jättemycket pengar såhär mot slutet av månaden, så igår blev vi hemma och kollade på film. Idag har jag inte gjort så väldigt mycket, hade inte tänkt gymma idag men nu när jag ändå hade rätt tråkigt så tänkte jag: varför inte?
sprang 2,2 km, det var väl rätt ok? Hade tänkt köra ett benpass också, men mina lår muskler strejkade. Vet inte om det berodde på dagens jogging eller gårdagens överkroppspass.... konstigt iaf! kändes liksom som träningsvärk.

Ikväll vet jag faktiskt inte vad man ska hitta på... gå och ta en öl kanske? eller kanske stanna hemma och kolla på melodifestivalen! Har ingen koll på vem som är med ikväll, någon spännande?
2009-02-20
 12:37:57

Körningen.

Kom precis hem från övningskörningen. Själv körningen gick väldans bra, förutom att det helt plötsligt började skramla lite... ganska högt. Vi tänkte att det kanske var en sten som kommit in i fläkten, sen började en lampa lysa, men den slocknade rätt snabbt så vi försökte glömma den, sen märkte jag att klockan på radion helt plötsligt ställts om, och vi bestämde oss för att åka hemmåt. Vi blev tvungna att köra igenom två rondeller med rätt mycket trafik, och jag som inte kört i så mycket rondeller fick lite panik och fick motorstopp ett par gånger, när vi precis kommit ur rondellen så blir jag tvungen att stanna vid ett övergångsställe, och bilen bara dör.

Den går inte att starta längre, ingenting lyser, den är stendöd, som när batteriet dött. Vi får panik för vi står på ett himlans dumt ställe där ingen kan köra förbi oss och kön bakom blir bara längre, inga lampor fungerar så vi kan inte ens sätta på varningsblinkersen och vi blir tvungna att försöka knuffa undan bilen. Jag och min mamma är inga storväxta kvinnor precis, vi är båda runt 1.60 och trotts att bilen är rätt liten kan vi knappt rubba den. Vägen lutar lite uppåt, och när vi tar i allt vi har, har vi flyttat den max en meter. Det jag inte kan förstå är att ingen jävel kliver ur sin bil för att hjälpa till. De kommer inte att komma någonstans ändå, så varför kan de inte bara hjälpa till att knuffa bilen fem meter eller så.

Tillsist kliver en karl med finsk brytning ur sin bil rätt långt bak i kön. Han hjälper oss att knuffa undan bilen och sen kollar han i motorn, trycker på ett par ställen, och sen är bilen igång! Om det inte var för den hjälpsamme mannen så skulle vi nog stå där än.
Dagens ros går till honom!
Dagens tistel går till alla ohjälpsamma idioter som var för lata för att kliva ur sin bil och hjälpa två kvinnor i nöd.

Nu är jag hungrig igen, vad ska man hitta på att äta tro? Tror att det kanske blir lite äggröra med svamp.
2009-02-20
 10:48:40

God morgon!


Här är bilden på skärpet och väskan jag köpte igår. fina va?
Mamma ska hämta upp mig om en kvart, jag håller på och slänger i mig lite frukost. Vi ska övningsköra. Sen ska jag gymma lite, åka till biblioteket och så tror jag att jag ska hämta upp lite sushi och äta till middag. Larry föreslog takeaway till middag, men stället som ligger närmast oss har typ pizza, kebab, och några jävligt tråkiga sallader, och jag som vill börja vara lite nyttig tänker inte gå med på det, därför hämtar jag nog hem sushi, det är ju ändå kallt så det kan stå i kylen ett par timmar. Ikväll blir det filmkväll också, jag tänkte mig lite nyttiga snacks i form av grönsaker med dipp och lite naturella nötter. Gott och nyttigt :) Nu ska jag få i mig min proteinshake och klä på mig innan mamma kommer och skäller, hon brukar ju alltid vara tidig.
2009-02-19
 17:16:00

dead



Ursäkta att bloggen dött lite, jag har HUR MYCKET PLUGG SOM HELST. Har hamnat lite efter i vissa kurser, så nu måste jag plugga för allt jag är värd :)

Vilket jag också har gjort i två dagar......och lägenheten ser ut därefter. KATASTROFAL! Det är ju mest jag som städar här... mest pga att jag har så mycket mer tid, till skillnad från min pojkvän som jobbar från 6 till 5 och sen är supertrött när han kommer hem, han har ju ett ganska fysiskt krävande arbete. Nu låter det som att jag gör allt, och så är det förståss inte!  jag brukar diska och plocka iordning någon gång under dagen.

Idag har det inte blivit något pluggande (fast det skulle behövas) har flängt runt halva stan för att hämta mina böcker. Fick vänta på bussen tillbaka i en halvtimme och då fick jag syn på en secondhandaffär (ST:erikshjälpen'?) hittade en skitsöt väska för 25 kr och ett fint lackskärp med lite marin-stuk 20 kr. Det var jag värd efter den här jobbiga dagen. Nu ska jag nog plugga en liten stund innan träningen. Ska klara 5 varv ikväll, det blir 2 km, så det ska nog gå. Jag är verkligen sjukt taggad  över min träning nu! imorn blir det gym, träna överkropp. Blev inget igår pga studierna + att min träningsvärk blivit värre, nu var det kan-inte-gå-stuk på den!
2009-02-17
 10:25:05

Frulle

Min frukost-lunch, lagad av mästerkocken själv.

Scrambled eggs a'la Matilda :D

Fast det såg fan inte så gott ut på bilden........men det var det!
2009-02-17
 09:53:47

Träningsvärk

Jag tror jag skippar löpningen idag. Haha en dag har gått och jag fuskar redan ;) Jag tror inte det är realistiskt för mig att hinna med träning på gymmet mer än 3 dagar i veckan. Det beror självklart på hur mitt schema ser ut. Idag har jag väldigt mycket plugg som jag ska fortsätta med så snart jag skrivit klart detta, sen måste jag till universitetet, kommer hem vid fem för att äta något snabbt och sen iväg igen till rugbyträningen. Får jobba extra hårt på träningen ikväll istället!

För övrigt känns det som en pansarvagn kört över mina ben. Precis som det ska vara! Jag älskart
2009-02-16
 23:54:49

Träning

Nu är det dags igen att börja svettas på gymmet. En dag avklarad, och något säger mig att mina lår kommer vara sjukt stela imorn, precis som det ska vara! :D Imorn ska jag försöka sticka dit och bara springa lite snabbt.

Målet är att träna 5 dagar i veckan, hurvida det kommer gå vet jag inte.

Måndag: Styrka - Ben
Tisdag: Kondition + rugbyträning på kvällen
Onsdag: Styrka - Överkropp
Torsdag: Rugbyträning på kvällen då vi också brukar löpa en halvtimme
Fredag: Kondition/genomträning av hela kroppen?
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Har inte riktigt bestämt mig om fredagarna, men såhär i början tror jag att jag ska fokusera på att få igång grundkonditionen, och sen när jag blir bättre och kan springa intervaller kan jag köra styrka istället

Det är ett väldigt ambitiöst schema, men jag ska göra mitt bästa för att fylla det!

Tränade förresten med skivstång för första gången idag! Var jättekul fasten jag tränar med historiens minsta vikter ;) men jag måste nästan det de första veckorna för att bygga upp från grunden och få in rätt teknik tills när jag ska börja lyfta tyngre vikter. Tror att jag vill skaffa ett måttband för att mäta midjan så jag kan se om jag får något resultat. Jag och Katta ska försöka gå ner 2 kg tills Dublin.

Mitt mål på sikt är att kunna passa i min röda och svarta kjol till sommaren, och att dö lite mindre än förra året på rugbymatcherna.
2009-02-16
 14:18:56

Paketet

ÅH det här är bara FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT!! DE HAR HITTAT MITT PAKET!!!!!!!!!

Jag trodde nog ALDRIG att någon skulle hitta det och faktiskt lämna in det. Min tro på människan är tillbaka. Jag kanske ska börja tro på gud också.

Jag är så himlans glad att jag tror jag dör. Mina älskade böcker.

!!!

Ursäkta Caps-abuse och spasmande, men det är helt otroligt i mina ögon. Att någon hittar ett oöppnad paket och faktiskt lämnar in det. De kunde ju inte veta att det var tråkig kurslitteratur i paketet, men ändå gjorde de en sånhär himlans fin sak.

En miljon tack till den som gjorde det :)
2009-02-16
 12:19:00

Reafynd



Allt från Gina Tricot. Gick på130 kr, vilket fyndpris va? :P Slutrea kan vara jäkligt bra.


Mina nya sneakers. Behövde verkligen nya. 200 kr på rea på Dinsko.
2009-02-16
 12:15:20

Valentine's day ♥

Tyckte det var lite snålt med bilder i bloggen.


Från älsklingen på alla hjärtans dag ♥
2009-02-15
 15:21:20

<3

Jaha söndag igen, veckorna går undan...
Superbra helg har det vart, fast den började RIKTIGT KASST.
Jag hämtade upp ett paket med min kurslitteratur. Sen hoppade jag på en buss, efter två hållplatser insåg jag att det var fel buss och fick panik! Så jag tryckte på stopknappen och hoppade snabbt av....och kom då på ATT BÖCKERNA BLEV KVAR PÅ BUSSEN. Sen fick jag stå i iskall kyla i en kvart och vänta på bussen tillbaka. När jag äntligen kom hem var jag iskall, utsvulten och så arg på mig själv, när jag kom hem smällde jag igen dörren och L undrade vad som var fel bröt jag ihop och grät som fan. Nu efteråt verkar det lite löjligt, men då kände jag mig ynkligast i världen. L visade iallafall varför han är värd att vara min kille och pussade, kramade och tröstade och sa att han skulle köpa nya böcker åt mig. Sen lagade han  pasta.

På kvällen kom Cosmin, Matthew och Olivia hit. Så snackade vi mest skit och drack lite. Fram emot 1 tiden blev det lite tjafs och L bröt av en playstationkontroll på mitten. Hur man nu lyckas med det... Ska nog lägga lite stenar och pinnar i lägenheten som han kan ta ut sina agretioner på istället, så behöver inte vår ekonomi bli lidande.

På lördagen var det ju alla hjärtans dag. Den blev väl inte riktigt som planerat :P Jag fick visserligen blommor och choklad och en liten teddybjörn... larry fick en hemlig present. Men det var väl det enda speciella, jag gick runt i mina rosa pyamasbyxor med får på och var bara trött och sliten... men det blev en god middag och lite vin, kanske inte riktigt som jag tänkt mig med levande ljus och champange, men det var bra ändå!

Idag har vi vart och handlat, vilket var en mardröm när vi skulle hem. Först sprack hela min papperskasse, men då gick vi tillbaka och hämtade en ny, sen gick handtaget sönder på larrys påse. Antar att vi packat lite tungt? eller så var vi bara dåliga på att packa. Jag har iallafall blåsor på händerna. Ikväll kommer mina föräldrar på middag. Jag måste städa ( i utbyte mot att larry lagar maten) jag vill inteeeeeee. Jag vill bara sitta här och dricka apelsin juice och äta fetaost i all oändlighet.
2009-02-12
 11:04:19

Hallå

Vaknade för typ en och en halv timme sen och har mest suttit vid datorn sen dess. Ska snart duscha och klä på mig och sen måste jag hem till mamma och pappa en snabbis. Glömde min mobil där igår. Så smart.
Sen måste jag hem igen och plugga lite, och sen blir det träning ikväll, vi ska till ett gym och köra lite övningar.
Tänkte köpa nytt gymkort nästa vecka och börja köra lite.



En himlans fin låt.
2009-02-11
 15:03:36

Skoj


Hehe, en rolig bild från bild dagboken... eller mest texten som var rolig då.
2009-02-11
 15:01:47

Rugby

Var och tränade ikväll. Skäms över hur dålig form jag är i. Emelie som fött barn för ett par månader sen typ var bara snäppet sämre, och hon har ju en ganska mycket bättre ursäkt än mig (Allt jag kan säga är att soffan är alldeles för mysig)

En lustig grej är iallafall när man är sådär jävla trött att man typ inte kan andas och är redo att lägga sig att dö, och man ändå får en pass... Hur den där bollen i handen kan uppbringa den där lilla lilla energin som finns kvar för att man ska kunna komma upp i hyfsad fart. Det är konstigt sånt där.

ÅÅÅH nu är det 42 dagar tills dublin! (en halv evighet) I CANT WAIT. Kommer bli galet kul. Japp det är bra att bygga upp förväntningarna redan nu så man kan bli besviken sen. Nej skoja bara, hittils har jag nog aldrig blivit besviken på en rugbyresa... fast det är kanske lite mindre roligt nu när man är singel, oh well, lite får man väl offra för att få bli lööved
2009-02-09
 16:49:00

Helgen

Så var ännu en helg över.
Fredagen var jag ledig och spenderade hemma. Gick igenom ett par lådor som inte hanns med förra helgen. Kvällen spenderades hemma. Vi bjöd över Sanna och Matthew igen och hade tv-spels-kväll! Hur roligt som helst var det, med precis lagom dos av dricka.

På lördagen åkte jag in till stan med Bea och rea-fyndade!
Ett par sneakers från Din sko för 200 kr
Jeans för 70 kr
Luffarvantar 10 kr
En tunika för 20 kr
Ett linne 30 kr

Allt det sistnämnda från Gina Tricot.
Sen köpte jag egentligen en t-shirt från Zara för 40 kr, men jag tappade visst bort påsen så den fick jag inte med mig hem :(

Efter shoppandet var Bea tvungen att åka hem och jag träffade ida i Gamla Stan och tog en liten fika.

Lördagskvällen började med mys hemma framför TVn med alldeles för mycket choklad. Sen tog vi en tur ned till centrum vid 12-tiden, och ni fick ju läsa hur den kvällen slutade :P

Söndagen var mysig pysig. Jag gillar verkligen söndagar. Man kan liga och dra sig i soffan utan att ha dåligt samvete och titta på dåliga tv-program och övertala sambon att laga middag.
2009-02-08
 23:48:01

Om att gå hem själv i mörkret

Igår var jag och min kille på kvarterskrogen här. Jag hade ont i magen och bestämde mig för att röra mig hemmåt vid ett-tiden. Hade ont i magen och var inte på något vidare fest humör. Jag var spiknykter, hade bara druckit en cider.

 Det är helt folktomt när jag går i genenom en park. En tant går bakom, och jag blir helt omotiverat lite nervös och skyndar på mina steg. Jag kommer ur parken och in i ett bostadsområde. Rör den där papperskorgen på sig? Är det än människa? Jag är nämligen närsynt och använder inte alltid glasögon. När jag är tillräckligt nära för att se att papperskorgen är n man och brevid honom står en annan karl får jag panik. Det finns inte en chans att jag tänker gå förbi dem, så jag tar till höger, upp förr en trappa och sen en till. För att ta mig ner måste jag nu gå i en isig, lerig, brant backe i 10-cm klackar. Efter 2 steg snubblar jag och rullar ner resten av backen. En bil stannar framför mig och en man hoppar ut. Jag panikar igen. Hoppar in bakom några bostadshus och låtsas att jag bor där. kommer till en grind jag inte kan klättra över. Vill gråta, men får gå tillbaka till bilen, och efter många om och men kommer jag hem. Lerig, andfådd och framför allt förbannad. Förbannad på mig själv, men mycket mer förbannat på samhället, och att jag ska behöva vara rädd för att gå hem. Rädd för att stöta på fel person när jag är svagt handikappad i mina höga klackar och dimmiga huvud. 10 minuter tar det mig i vanliga fall att gå hem, igår var det 30 minuter.

Kanske är det ändå bättre att betala en hundring för taxi än att bryta benen av sig och drabbas av hjärtstillestånd så fort man möter någon. Även fast jag blir så himlans arg för att det ska behöva vara så.
2009-02-06
 13:38:18

Favoritbloggarna

På min gamla blogg hade jag ett inlägg om mina favorit bloggar, så jag tänkte skriva ett här också :)

Nio till fem - om rosetter och pojknackar
Skrivs av Sandra som gillar rosetter, kaninnosar och färgglada cigaretter. Hon skriver helt underbart fint och klär alltid upp sig i söta puffiga klänningar.

Underbara Clara
Skrev jag ju ett helt inlägg om här

HannaPee
Tycker bara att hon är riktigt skön, och hennes inlägg har fått mig att skratta högt flera gånger. Kiss och bajs-humor är ett krav.

Spiderchick
En annan rolig favorit som lockar till skratt när man känner sig lite nere!

From tokyo with love
Handlar om en svensk journalist som flyttat till japan och skriver om alla möjliga pop-fenomen som försegår där. Det är roliga svensk/japanska-möten, tokiga japanska uppfinningar, och massa annat kul!

Bloggkommentatorerna
Man orkar ju inte hålla koll på alla bloggar, speciellt inte de dåligt, men då är det kul att läsa bloggkommentatorerna och få reda på det allra viktigtaste genom dem!



2009-02-05
 19:36:47

Lägenheten

Igår tog jag lite bilder i vår lilla lägenhet, skippade sovrummet eftersom att det var lite stökigt. Ungefär allt i lägenheten har vi fått från en massa olika människor. Det enda vi köpt är kökssaker så som kastruller, glas och lite såna saker och lite tyg att klä om soffan med och fixa lite gardiner.


Här är köket. Jag avskyr det. Litet och trångt med helt värdelös förvaring.


Här är ett rum som jag inte riktigt vet vad vi ska ha till. Tänkte kanske ha det till matrum eller så, det är fint och ljust iallafall.

 
En del av vardagsrummet. Soffan har min favorit mamma klätt om, lite saknas som man kan se längst ner. Soffan var min morbrors gamla, den var så utsliten att det gått hål på tyget, men nu är den jätte fin igen! Soff-borde är ett IKEA bord från 60-talet som vart mormors. skräpen på spisen kan ni ignorera ;)


En annan liten del av vardagsrummet. Fotöljen, TVn och TV-bänken har vi fått av en kille i rugby laget, sladd-kaoset har vi skapat själva.
2009-02-05
 15:43:05

En liten kommentar

Åhh jag måste bara säga att jag blev så himlans glad när jag såg att underbaraclara hade kommenterat på min blogg! Med risk för att verka lite töntig, men det struntar jag i. Hennes blogg är nämligen en av mina favoritbloggar, så himlans fin. Hon är så söt och hittar alltid fina saker på second hand. Hon har en otroligt söt hund och hon bor långt uppe i norr. Hon skriver väldans bra och är feminist. Så jag tycker att ni också ska gå in och läsa, för hon brukar skriva massor med bra saker.
2009-02-05
 15:33:00

Vackert, men obegripligt.

Herrejösses, vad har jag egentligen gett mig in på. Vi hade en valbar kurs i Engelska II som jag läser nu och jag valde "Old English" i tron om att vi typ skulle gå egenom engelska från äldre tider, sisådär några hundra år tillbaka eller så. Jag kan ju säga så mycket som: jag hade fel.
Medans lektionen har sin gång blir jag svettigare och svettigare och drabbas snart av panik. För "Old English" har egentligen ingenting med modern engelska att göra. Den är över tusen år gammal och mer besläktad med tyska och isländska än modern engelska. Så här kan det se ut:

  • "[1] wyllað āwrītan, þēah ðe hit wundorliċ sȳ, be ðǣre hālgan sancte Æðeldrȳðe þām Engliscan mǣdene, þe wæs mid twām werum and swā ðēah wunode mǣden, swā swā þā wundra ġeswuteliað þe hēo wyrċð ġelōme. [2] Anna hātte hyre fæder, Ēastengla cynincg, swȳðe Cristen man, swā swā cȳdde mid weorcum, and eall his tēam wearð ġewurðod þurh God. [3] Æðeldrȳð wearð þā forġifen ānum ealdormenn wīfe. [4] Ac hit nolde se ælmihtiga God þæt hire mæġðhād wurde mid hǣmede ādylegod, ac hēoldon clǣnnysse, for ðan þe is ælmihtiġ God and mæġ dōn eall þætwile, and on manegum wīsum his mihte ġeswutela"

Så det här blir ungefär som att lära sig ett nytt språk *bittert skratt*. Det är åtminstone väldigt vackert när de talas, låter ungefär som i andra sagan om ringen filmen: sagan om de två tornen, häst folkets språk. Vackert, men obegripligt.
2009-02-04
 17:45:42

Doctors = den värsta skit jag sett.

Sitter och tittar på vad som måste vara världens mest hjärndöda och sexistiska program - Doctors!

Det börjar med att de presenterar nästa inlägg, som kommer vara något ALLA kvinnor kommer vilja ha - akupunktur mot rynkor. För det är ju bra att fortsätta trycket på kvinnor om att hålla sig unga. Att det är naturligt att få rynkor spelar väl ingen roll.

Sedan fortsätter det med en kvinna som ska operera sina tå för hennes "pektå" var längre än stortån, så att hon ska kunna använda högklackat och peep-toe-shoes utan att skämmas och få ont. Min första tanke är: köp större skor? Min andra tanke: peeptoe är väl perfekt, då kan ju den där långa tån sticka ut.... men det var ju tydligen för pinsamt med fula tår. För alla springer ju runt och kollar på varrandras tår hela tiden. Verkligen prioritet #1 när man väljer en partner.

Nästa inslag visar de upp en barnrumpa med massa med eksem, och nu är det viktigt att alla mammor lyssnar!!! För pappor skiter ju i sina barn.

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter, men jag klarade bara av en all denna idioti till en viss gräns.
2009-02-04
 09:36:06

You were lost forever, in the early days of winter

Sorry att jag inte skrivit på evigheter, mendet har vart rätt fullt upp här. Vi har nämligen flyttat!!
Flyttlasset gick i lördags, Larry och Matthew fick släpa på alla tunga grejer och jag och mamma tog alla lite lättare saker, typ lådorna och så, och efter ett par vändor var vi klara! Sen var det dags att börja fixa iordning.Larry och Matthew tog ca 2 timmar på sig för att spika ihop en ikea-garderob, medan jag och mamma möblerade hela vardagsrummet och matrummet, samt skruvade ihop lite andra möbler. Efter att killarna var klara förtsatte de med det allra vitktigaste (i deras ögon): TVn.
Jag vet inte om det är ett manligt syndrom, för jag vet att pappa skulle gjort precis samma sak, det är KAOS i hela lägenheten, och det man väljer att fixa iordning först är TVn..... oh well, allt blev ju klart tillslut iaf.

På kvällen bjöd vi över Matthew och Sanna för att supa lite, blev riktigt trevligt, vi hade Mario kart-turnering (Jag blev Mario kart-kung :D) och lekte charader. Vi gjorde misstaget att dela upp charad-lagen som mig-larry, matthew-sanna. vilket självklart resulterade i väldigt mycket tjafs, så vi ändrade om andra omgången. Det var iaf riktigt kul även om vissa blev lite för tankade framåt ett tiden och festen fick avbrytas snabbt.

Morgonen därpå hade vi bestämt träff med mamma för att åka till Willys och handla. Jag vaknade med en rätt tung bakfylla och ett kylskåp som endast innehöll några öl och lite pizza sallad, så det var bara att klä på sig och ringa mamma för att släpa sig iväg till Willys.
Handlandet var avklarat på några timmar och efter vi åkt hem och packat upp gick jag och Larry hem till Mamsen och Papsen för att Larry var tvungen att se Chelsea-Liverpool matchen (Liverpool vann så det var ju helt onödigt)

Resten av veckan har mest bestått av att hänga på föreläsningar och plugga hemma, nörd som jag är... börjar dock inte uni förrän 2 idag, så nu tänker jag faktiskt bara lata mig i två timmar till, det har jag förtjänat!
ohh ska förresten försöka plocka iordning lite och ta lite foton så ni får se hur det ser ut :)


världens bögigaste hårdag