2010-11-24
 23:02:07

Viktresultat


2010-11-20
 16:34:11

Demensboenden i Sverige.

Blir så jävla förbannad och ledsen när jag läser sånt här. Hur kan pengar vara mer värt än människors värdighet? Har man inte rätt att bli behandlad som en människa trots att man är dement? Är man inte värd ett fullvärdigt liv?
Tur för den här tanten som hade en så stark man som klarar att ta hand om henne. Men jag kan inte låta bli att tänka på alla som är kvar där, som inte har några närstående kvar, eller närstående som inte bryr sig tillräckligt mycket.

Nästa termin har vi praktik inom kommunen. Förmodligen kommer man hamna inom äldrevården. Hoppas verkligen inte jag hamnar på ett sånt ställe där man inte ens har tid att byta på någon som kissat ned sig, eller där man är tvungen att låsa fast någon för att man inte har tid att hålla uppsikt över de boende. De här människorna är faktiskt värda bättre efter att ha jobbat så hårt i sverige och betalat skatt i alla år. Ska vi nu låsa in dom och behandla dem som en påse skit?

Hoppas verkligen att den här granskningen leder någonvart och att det kan ske en drastisk förändring.

2010-11-19
 20:11:43

Lite snedsteg...

De senaste två dagarna har det blivit lite skit som intagits. Anledningen? Alkohol!
Igår firade KI sitt 200-årsjubileum på globen. Eftersom jag pluggar där var jag på festen. Blev några öl, och en liten flaska skumpa som man fick. Rätt många kalorier med andra ord. Festen var dock GRYM! Skitbra fixat och påkostat. KI hade verkligen lagt ner stålar på den här kvällen. Efter showen uppträdde the Ark, riktig nostalgi till deras låtar hehe. Kvällen avrundades med en 90-grammsburgare! Fasen vad god den var just då ;)

Idag när jag vaknade var jag förståss sugen på allt som stavas fett och salt!
Hoppade för en gångsskull över frukost-gröten och rostade ett par mackor och åt med ost och skinka, till det blev det kaffe, lite mini-mjölk och en halv grapefrukt. 100 kcal mer än min vanliga ägg/gröt frukost! Inte värt! blev mycket mindre matt/mättnadskänsla för mer kalorier...
Mötte sedan upp sambon i centrum. Han hade hoppat över frukosten och ville prompt luncha på mcdonalds. "Okej" sa jag, jag hade ju suktat efter en burgare hela dagen. Beställde in en big-mac, men bestämde mig för att försöka hålla kalorierna i skick genom att beställa in en sallad med balsamicodressing till + en sprite zero att dricka. Höll på att sätta i halsen när jag såg att burgaren innehöll 495 kcal! Galet. Hela måltiden slutade på 530 kcal. Men när jag räknade ut vad sambon käkat för blev det 1500 kcal!! då kändes det plötsligt lite bättre. SÅ glad att jag åtminstone gjorde lite smarta val :P

Just nu sitter jag och festar på ett glas vitt vin. NJUTER. Tänker se det här som min ätar dag, för tror inte jag kommer sluta på minus idag. Nya, bättre tag imorn ;)

Har inte hunnit träna sen i måndags heller!! illa! Löparpass får stå på schemat imorn om det inte är för halt. Sen blir det STYRKA på söndag!


2010-11-18
 09:11:50

Vägning


Jag är helnöjd! Inte lika bra som första veckan, men det förväntade jag mig inte heller. Nu är det bara att fortsätta såhär. -0,5 kg/vecka!
2010-11-15
 17:00:34

^^

Tjuvvägde mig imorse = awesome resultat. men ska inte hurra ännu, väntar till torsdag då den -riktiga- vägningen är :P

Ändring av dagens planer. Jobbet ringde så måste tyvärr jobba kväll, hoppas jag kan få lite plugg gjort ändå. börjar bli lite nervös inför torsdagens tenta...

2010-11-14
 23:36:26

Måndag

Imorgon är det tänkt att jag ska hinna:

- Gå i skolan 3 timmar
- Träna
- Shoppa lite nödvändiga grejer
- Städa
- Tentaplugga

Vet inte hur troligt det är att jag faktiskt lyckas, men det är väl bra att ha mål att jobba mot :P
2010-11-13
 19:33:25

alkohol = kaloribomb

Blivit ett par glas vin idag, och kanske blir ett par till. Stört hur mycket kalorier alkohol innehåller :( men jag har legat på 1000 kcal underskott tre dagar i rad, och gör det nu med, så lite till kan jag allt unna mig :P
2010-11-13
 11:40:51

Att pusha sig själv för att nå sina mål.

När jag är ute och springer springer jag alltid på elljusspåret som ligger 10 minuter från min bostad. Det är ca 2,5 km långt, vilket innebär att jag måste springa två varv för att ha sprungit 5 km.
Varje gång innan löpturen bestämmer jag mig för att "idag ska jag springa 5 km".
TROTS det börjar jag, när första varvet närmar sig sitt slut att tänka: "fan vad trött jag är, det här är skitjobbigt, nu orkar jag inget mer, jag tar chansen att gå hem. "
VARJE GÅNG krävs det JÄRNVILJA att fortsätta på andra varvet, det lyckas inte alltid, men för det mesta.
För mig är det SÅ himla viktigt att jag håller mig till mina beslut, börjar jag rucka på det så går allt åt helvete. Jag vet ju nämligen att om jag inte springer det där andra varvet så blir jag besviken på mig själv, och då är det risk att jag går hem och tröstäter.

ALLT SITTER I HUVUDET.

Man måste lära sig hur man ska lura sitt eget psyke.
För min del handlar det om att inte göra mig själv besviken och ge upp för lätt, jag kan göra så mycket mer än jag tror om jag bara ger lite jävlar anamma!
Samtidigt måste jag kanske bli lite snällare mot mig själv och inte bli besviken för att jag kanske inte är bäst på allt.

Jag har trots allt kommit en bit på vägen.

Herregud, i somras orkade jag inte ens springa ett varv och nu springer jag två hur lätt som helst.

I oktober sprang jag tjurruset. EN MIL I LERVÄLLING!

Och nu har jag börjat styrketräna, vilket är hur grymt som helst!

Jag har bestämt mig. Nästa år ska bli helt annorlunda. Och det är jag som ska ta mig dit.
2010-11-13
 11:20:14

Vägning

2010-11-12
 11:27:41

Morniing!

 

Mooorning sunshines!

(hahha och, JA min tröja är från 1992, 18 år gammal :D)

Har precis käkat frukost och sitter och myser med min bebis!

Vägde mig imorse = awesome resultat. Gör ett nytt inlägg snart och publicerar resultatet :) Det bevisar bara att jag är på HELT rätt spår, nu är det bara att köra gärnet!

Planeringen för dagen:

  • styrketräning!!!
  • storhandla
  • plugga
  • fredagsmysa!

 

2010-11-11
 16:09:46

Jag gjorde det!

Japp, här är en som trotsade vädret och stack ut på en 5 km löprunda. Grymt av mig!! Underlaget var som väntat halt på många ställen, men på endel av rundan gick det att hålla ett hyfsat tempo. 42 min tog det, hehe fortfarande LÅNGT från mitt mål, men skyller på isen ;)

Nu äre snart fiskpinnar till middag haha. Har längtat efter fiskpinnar i en hel vecka efter att jag såg en bild på en blogg. Så fiskpinnar med mos och ärtor blir det! Är sjukt länge sedan jag åt det... måste vara minst ett år?

Gaah känner mig heelt slut nu! Kanske inte så konstigt med tanke på att jag varit igång sen jag klev upp. Började med tvättstugan, sen löpning, sen snabbstäda lite eftersom mamma ska komma hit snart och sen var jag en snabbis till affären för att handla till middagen.

2010-11-11
 11:34:04

Torsdag.

Har precis käkat frukost, blev min absoluta favorit - avokado mackor!! Kanske inte världens nyttigaste, men ibland får man faktiskt unna sig :D
Har haft intro på mitt nya jobb de senaste två dagarna, vilket innebär att jag inte hunnit träna ett piss. Kanske lika bra för mina ben har känts som två stockar. Så jäkla ont efter benpasset i måndags!

Aja idag hade jag ju planerat in en löprunda, MEN nu har det förståss snöat!! Helt värdelöst. Men ska försöka ge mig ut på en tur iallafall, kanske blir mer promenad, men då får det väl bli så, huvudsaken är att jag kommer ut och rör på mig :)
2010-11-08
 21:46:01

myys

Idag har varit en bra dag!
körde ett tufft benpass i skolan, lite kort var det kanske, men skitsamma, kändes bra iallafall.
Har tagit ett långt bad nyss och sen legat i sängen och haft top model maraton. Så jäkla skönt att slippe tänka på plugg för en gångs skull. Eller, jag borde väl egentligen börja läsa inför nästa moment, Etik. Men det får faktiskt vänta till imorgon, idag ska jag bara njuuuta <3

Frukost: Fiberhavregrynsgröt, mjölk, en halv skivad banan, kanel, ägg.
Lunch: 1 chorizo, hemmagjord coleslaw
Mellis: 1 nutrilett bar
Mellis 2: 1 banan
Middag: tonfisksallad med keso och avokado
Kvällis: 25 g biltong, kaffe med mjölk.

Träning: 15 rodd maskin, 30 min styrka
2010-11-08
 19:25:47

4 saker...

4 TV-program jag ser på:

1. Desperate Housewives
2. Cougar town
3. Top Model
4. Robinson

4 saker jag gjort idag:

1. Varit i skolan
2. Tränat
3. Handlat
4. Ätit!

4 saker jag längtar efter:

1. Att den här kursen ska ta slut
2. Attilas årsfest
3. Hanna & Linn till Stockholm
4. Julafton

4 saker på önskelistan:

1. Gå ner i vikt
2. Ett wii
3. En iPhone
4. Snygga skor


2010-11-07
 20:48:04

hemtenta = DONE!

Hemtentan klaaaar!!!! Så jääävla skönt att slippa den. Nu är den inskickad så det får bära eller brista, finns inget man kan göra nu. Blev ingen träning idag heller. Kände mig helt slut och super hungrig vid 4 så gick hem och käkade och fortsatte plugga hemma. Lite skönt att vila en dag ändå. Nya tag nästa vecka!

Såhär ser mitt upplägg för nästa vecka ut:

Måndag: styrkepass!
Tisdag: VILA
Onsdag: styrka
Torsdag: löpning
Fredag: vila
Lördag: Cardio
Söndag: Styrka

Det kanske blir lite omjusteringar i schemat men det är ungefär såhär det kommer se ut!

2010-11-07
 12:19:02

Träningsmål

Tänkte omformulera mina träningsmål jag har just nu

- Cardio 2-3 ggr/vecka (minst ett löppass)
- Styrka 2-3 ggr/vecka

Mål:
- Gå ner 5 kg (slutet av Januari)
- Klara att springa 5 km under 30 min (mars)
- Klara av att göra 10 armhävningar på tårna (mars)
2010-11-07
 12:12:42

....

Sitter i skolan och "pluggar" har myror i brallan, kan inte sitta still! Är sååå träningssugen hehe. Tror jag ska vila musklerna lite och köra cardio, kanske lite löpning på bandet! Är ju för feg för att springa ute när det är mörkt, fast det finns lampor. Oh well är väl dags att jag sätter igång med plugget så jag hinner klart till fyra, gymmet stänger nämligen 5.
2010-11-06
 20:33:45

rugbykväll!

Bra pluggdag idag. Datasalen öppnade inte förrän 11 så pluggade bara mellan 11-16, men jag var hyfsat effektiv (trots endel facebook pauser ;)) Gymmade en liten stund precis innan gymmet stängde vid 5. Körde benpress, bänkpress, pulldowns, hantelcurls, hyperextentions, raka och snea crunches. Kroppen kändes lite seg efter gårdagen, men tog mig igenom passet iallafall.

Har unnat mig ett glas vin och lite chips nyss, men nu får det räcka.

Dagens!

Frukost: 3 skivor Frenchtoast med ost, skinka och tomat, ett glas mjölk
Mellis: 1 mandarin
Lunch: pasta med köttfärsås
Mellis: 2 mackor med skinka
Kvällsmål: 1 glas vin, chips.
Middag: .... kommer

Träning: 45 min styrka

ingen bra dag precis, men det är ju helg ;) imorgon är det nya tag!

2010-11-05
 19:41:28

Bra dag!

Fick massor gjort på min uppsats, börjar känna lite mindre panik över den, har ju två dagar kvar... blir kanske inget litterärt mästervärk men äsch, hoppas det duger för ett G iallafall!

Har hunnit med lite träning idag också, blev 30 minutern på crosstrainern och 20 min på träningscykeln, enligt maskinerna brände jag över 400 kcal! Har precis käkat en suuupergod kycklingsallad och nu är det dags för lite mys i soffan :D


Dagens:
Frukost: Fiberhavregrynsgröt m hallon och blåbär, 1 kokt ägg.
Lunch: Fullkornspasta m. köttfärsås, sallad
Fika: Stor kaffe m. mjölk
Mellis 1: keso m. hallon o blåbär
Mellis 2: 1 äpple
Middag: Kycklingsallad m keso, bröd
Kvällsmys: morötter med avokadoröra, cocacola zero

Träning: 30 min crosstrainer, 20 min motionscykel.
2010-11-05
 00:00:18

Träningsvärk

Musklerna börjar verkligen kännas nu, I like! Har sanslöst ont i magmusklerna! Körde bara 3*15 och ändå har jag såhääär ont! Bevisar väl bara hur otränad jag är och hur mycket mer träning jag behöver. GO GO! Imorgon är det cardio trååkigt, men nödvändit. Håller på att fundera på hur jag ska få in det, kanske en morgon prommis imorgon bitti? Skulle faktiskt vara det bästa för resten av min dag... ska försöka masa mig upp ;)

2010-11-04
 21:01:57

Dagens

Guud vilken oproduktiv dag, har knappt fått ihop något alls på hemtentan. Bestämde mig för att plugga hemma idag. BIG Mistake! Hade noll självdiciplin och började bara göra massa annat istället för att plugga.

Kosten idag!

Frukost: Fiberhavregrynsgröt med rivet äpple, kanel, keso och mjölk, 2 kokta ägg
Lunch: Hemmagjord pizza
Mellis: ½ nutrilett bar
Middag: Spagetti och köttfärsås, sallad
Kvällsmål: coca-cola zero


Alltså, pizza är ju jävligt gott, har fortfarande kvar en matlåda i kylen, men tror det är dags att packa lite nyttigare lunch. Pasta o köttfärsås it is! ;)
2010-11-04
 09:42:11

Gårdagen

Frukost1:kaffe m mjölk
Frukost2:Dubbelmacka med ost och gurka
Lunch: hemmagjord pizza med kyckling, vitkålssallad
Fika: Kaffe m mjölk, bulle
Mellis: 2 mandariner
Middag: tonfisksallad
Kvällsfika: kaffe m mjölk, kladdkaka T_T

Träning: 30 min morgonprommis, 15 min roddmaskin(uppv.), 45 min styrka
2010-11-03
 19:24:46

Höstens träning

Har tänkt att lägga upp min träning såhär:

Styrketräning: 2-3 ggr/vecka
Cardio: 2 ggr/vecka
Morgonpromenad: 3 ggr/vecka

Vet inte om jag är för ambitiös, men jag hoppas att jag ska kunna följa det här schemat.

Mina mål:

- Gå ned i vikt (som vanligt haha) första delmålet är att ha gått ned 5 kg till nästa år.
- Klara att springa 5 km under 30 min i mars
- Bli starkare! har inte kommit på något mätbart delmål ännu, men det kommer!

woop woop, nu kör vi!


2010-11-03
 10:05:05

Pluggg...

Sitter i skolan och försöker få lite plugg gjort. Men det går seeegt. Känns som jag har glömt bort allt vi lärt oss inför hemtentan och jag är tvungen att läsa igenom all litteratur igen D:

Har fått min vinterjacka nu iallafall <3 Så varm och skön och skitsnygg modell :D Fast den är egentligen lite för varm för att ha på sig ännu, är helt genomsvettig när jag kommer till skolan.

Oh well, nu ska jag fortsätta med hemtentan så jag blir klar i tid, har massor kvar...
2010-11-02
 20:55:56

Vardagen igång igen

ÄNTLIGEN FRISK!!! Sååå himla glad verkligen. Det är SÅ skönt att inte må dåligt och ha huvudvärk hela tiden... Är fortfarande lite snuvig, men det kan jag ta ;) Idag har varit en heldag med plugg och resten av veckan ser likadan ut, hemtenta inlämning på måndag och sen salstenta på torsdag! Det är galet mycket att göra nu, speciellt när jag legat knockad en hel vecka och inte orkat göra något!

Har tänkt komma igång med min träning nu också! Är typ tre veckor sen sista matchen, och innan dess hade jag inte heller tränat speciellt flitigt på några veckor. Nu får jag fan sätta igång! Skriver hur planeringen ser ut sen :)