2009-03-25
 12:44:06

Dublin

Nu bär det av till dublin om bara några timmar, jag är så peppad att jag nästan vill dö! Här ska drickas mängder med öl cider och vin (och kanske någon drink om man känner sig rik?), några guiness måste man väl dra för att man är på irland också, fastän det inte är speciellt gott. En halv pint kan man nog få ner dock, sen blir man ju lite illamående. Och så ska det såklart spelas lite rugby, rulla i lera, och turista i massor!

Jag håller på och packar ner halva garderoben, hoho, känner mig som en typisk brud när resväskan inte går att få igen, men jag skyller på de satans träningskläderna. Måste ju ta med mig dubbla uppsättningar för ifall det regnar och allt blir blött (oddsen för regn känns ju rätt höga på irland) , och mina dobbskor är ju typ gigantiska och tar upp 1/4 av resväskan :(
Nåväl, på något sätt ska det nog lösa sig, planerar att övertala någon kille att bära min stora handväska som handbagage, min egen kille ska ju själv ta med sig onödigt mycket kläder... (varför behöver man 13 t-shirtar till en 5dagars-resa??!?)

men nu ska jag väl fortsätta med packningen, så uppdaterar jag bloggen om 5 dagar igen! ska försöka ta MASSOR med bilder :D
2009-03-21
 12:34:43

Gårdagen

Vi hade folk över igår och småfirade min födelsedag lite. Min kille hade bjudit in dem i hemlighet och skulle överaska mig. Stackarn, nog överaskade han mig allt...

Jag måste vara världens värsta person att försöka dölja något för, jag är nog lite väl misstänksam. Men det är väl bara naturligt att undra när ens kille börjar ringa hemliga telefonsamtal, köper 3 påsar chips till två personer, försöker tvinga mig att äta micromat så han ska slippa all disk från matlagningen, och när han försöker smyg-städa lite innan gästerna ska komma. Försöker lura i mig att vi MÅSTE gå en snabbis till en pub och att jag måste klä upp mig, trots att jag mest har lust att ligga i soffan och titta på TV i mina fula pyamasbyxor. Ja lätt var det nog inte, men väldigt fint gjort. När jag fick veta sanningen var jag först arg i 2 minuter till, det tog liksom lite tid att absorbera, och sen skrattade jag högt säkert lika länge när jag tänkte på alla dråpliga situationer.

Tack älsklingen för en fin kväll
2009-03-20
 15:14:17

Stackars studenter

En ny blogg som kommit heter "fattigbloggen" där en kvinna testar ifall det går att leva på socialbidraget i en månad, eller om det kanske rentav är för högt, bör det kanske sänkas så de där soffliggarna kan få tummen ur röven och skaffa sig ett jobb? Det verkar inte riktigt så av vad jag har läst hittils, och att ha barn när man lever på social bidrag verkar i det närmaste outhärdligt.

Trotts det så är det en massa gnälliga jävlar som kommenterar, nämligen studenterna.

"Du börde pröva att leva som student, det är inte bara människor som går på soc som har det dåligt ställt. 7820:- räcker inte långt när hyror och matpris skjuter i höjden i kombination med att många måste köpa böcker att klara kurser."

ovanstående är ett exempel på hundratals kommentarerna från de stackars studenterna.

Men det är ju faktiskt såhär: vi bor i ett land där vi inte behöver betala får vår utbildning, utan vi FÅR BETALT för att studera, 2700 kr i månaden direkt ner i fickan. Tillräckligt för kurslitteratur och kåravgift.
Utöver det har vi möjligheten att låna ytterligare 5000 i månaden om vi skulle vilja, det är också fritt fram att jobba extra.
Det här tycker jag är jäkligt generöst. VISST 7800 är ingen stor summa, det går inte att leva lyxliv med fest och shopping, men det går att överleva. Det går att flytta hemifrån, man kan slippa snylta på sina föräldrar upp i vuxen ålder, och behöva vara beroende av dem. Man får helt enkelt en chans att bli självständig.

Att vara student är självvalt, ingen blir tvingad att fortsätta studera, men det är en möjlighet, ett privilegium i ett välfärdsland som sverige att även den fattigaste snorunge kan studera vid universitetet. Studenterna i sverige är bortskämda, och jag skäms när det gnälls så. Visst jag skulle inte tacka nej till mer pengar i plånboken, jag är ju själv student, men att jämföra studieersättningen med socialbidraget är ju bara löjligt.

Om folk i resten av världen kan studera utan att få en krona av staten, klarar sig nog svenskarna med sina ynka 7800.
2009-03-19
 10:43:27

Torsdag

Bloggen har vart helt seg och typ inte velat uppdatera mina inlägg...
Börjar sent idag, så kan ligga och slappa till ett om jag så vill... men det vill jag nog inte, ska nog klä på mig och dra ner till centrum vill köpa lite nytt innan Dublin
* Ansiktskräm
* Sminkborttagning
* Strumpbyxor/leggins

Måste bara tänka på att man bara får ta med sig behållare på max 1 dl... hoppas det finns något sånt.

Känner mig lite söt idag för första gången på typ.jag vet inte hur länge. Har bara kännt mig tjock och äcklig de senaste veckorna.

2009-03-19
 09:43:05

Matilda

Har skaffat ett användarnamn på piggelino
Lite töntigt namn, men det är en rätt bra sida. Man kan hålla träningsdagbok och matdagbok där den räknar ut kalorierna åt en.
Gårdagen var ju inte så jättebra matmässigt (vem fan uppfann godis?!?!), men idag är ju en ny dag. Funderar på att starta en ny blogg och bara skriva om mat och träning i...kanske skulle vara bra motivation, vad vet jag. Får väl testa lite med piggelino först och främst :)

Annars har jag inte pysslat med så mycket idag, mest slöat runt, diskat lite... ska ta och fixa mig iordninglite, kanske skriva lite på min Midterm-essay i Science Fiction, sen ska jag slänga i mig lite rester från igår innan mamma hämtar mig för övningskörning och efterdet ska jag på en liten föreläsning på universitetet. Rugby träning ikväll också tjoho! vi ska bli 13-14 stycken, rekord?
2009-03-12
 12:52:15

Twitter

Nu har jag också skaffat twitter!
Vet inte exakt hur mycket det kommer användas, men jag har lagt till en liten ruta här på bloggen så att uppdateringarna syns här :)



Vilka av er har Twitter?

Om ni vill lägga till mig heter jag Creampuff08
2009-03-12
 10:20:23

Skor



Har behövt ett par nya pumps i evigheter, kollade runt lite på nätet och hittade lite snygga, men vet inte om jag vågar beställa online. Vilka tycker ni är snyggast?
2009-03-12
 09:46:05

Torsdag



Är jättehungrig, borde fixa iordning lite frukost till mig, men jag orkar inte riktigt.
Har bara en lektion klockan två idag, så kan vara hemma och slappa tills dess, sen blir det rugby-träning ikväll. Tänkte jag skulle skriva ihop ett litet inlägg om rugby senare, kanske får någon att bli intresserad av att börja spela.

Har inte direkt mycket att skriva om nu för tiden, orkar aldrig ta några bilder, och mitt liv är rätt händelselöst, jag pluggar, går på föreläsningar, tränar och övningskör. Lite tråkigt att skriva samma sak hela tiden. Oh well, helgerna brukar iallafall vara lite mer händelserika, så får väl skriva något kul tills dess.
2009-03-08
 19:30:43

Stiletto run


Såg det här på blogg.se s startsida. Hur idiotiskt är det då? Ganska mycket skulle jag vilja säga. Jippo för hjärndöda som gillar att stuka fötterna. Jag förstår verkligen inte VARFÖR?
2009-03-08
 14:39:20

Slumdog millionare

Jag såg just Slumdog millionaire. Jag älskade den. Den är fantastisk.
Den har kärlek, action, spänning. Den har allt.
 Alla borde se den. Skådespelarna är fantastiska. Den är hemsk, den är äcklig, och den är alldeles fullkomligt underbar.




2009-03-06
 12:38:31

Fredag

Ska snart iväg till universitetet. Har hunnit med att köra lite med mamma idag nu på förmiddagen, det bästa med att börja sent. Det sämsta är att man kommer hem så sjukt jäkla sent för en liten skitföreläsnings skull.

Oh well nu är det fredag så man ska vara glad. Har inga direkta planer för helgen... orkar inte ringa kompisar längre. Känner mig bara superdeprimerad och ensam. Funderar på att åka till Växjö i April eller något, jag behöver träffa folk och ha kul (och hälsa på hannas hund qwqw)



Så himla skönt att äntligen vara fräsch och sminkad med nytvättat hår :D
2009-03-05
 14:56:16

Stay just a little bit longer



Var och övningskörde idag, och hade min första körlektion igår på körskolan. Jag börjar faktiskt bli riktigt bra på att köra, har mer kontroll över bilden och växlandet sker automatiskt. Jag tror faktiskt att det kan vara möjligt att jag kommer kunna ta körkortet innan sommaren. 

Med hälsan blir det ta mig tusan bara sämre, jag är hes, hostar fortfarande och snorar. Jag känner mig äcklig, har inte tvättat håret på flera dagar, och det var 2 dagar sen jag duschade. Vill klä upp mig och vara fin och sminkad. Ta ett glas vin, dansa runt i högklackat och ha kjol. Istället känner jag mig som en ensam a-lagare med ölmage som lever på socialbidrag.
2009-03-04
 12:22:25

Headers

Har haft så roligt med photoshop under de senaste dagarna så tänkte erbjuda en grej.

Jag erbjuder mig därför att göra banners grattis,5 första till kvarn, till att börja med, sen får vi se hur tiden räcker till.

För att få en banner ska du göra såhär:

1. Ladda upp bilderna du vill ha med (på t.e.x Tinypic) 2-3 st.
2. Skriv en liten beskrivning på hur du vill att den ska se ut, färgval osv.
3. När bannern är klar måste du lägga in en länk till mig på din blogg (jag berättar hur)


obs:
- Jag fixar inte med resten av designen, det finns bra beskrivning på internet hur man gör det, samt hur man lägger in bannern, jag kan länka.
2009-03-04
 10:32:28

Graphics


Ville bara visa vad jag skapade igår :) Tre wallpaper (skrivborsunderlägg) Klicka för att göra bilderna större. Blogg.se förminskar de dock lite...




En banner gjorde jag också.

2009-03-03
 20:03:45

Tråk

Idag har jag suttit och lekt med photoshop hela dagen, jag skaffade ju det för bara två dagar sen.
Vet inte riktigt vad jag ska göra, är sjuk och skabbig och orkar inte ta bilder, men jag har inga roliga idoler längre att göra wallpapers av. Gjorde ett par med lite allmäna kändisar som jag tycker är rätt fina. 3 wallpapers och en banner blev det, lägger upp i bloggen imorn tror jag!

Har legat och läst lite idag också, mysigt som tusan. Jag väntar på att elzklingen ska komma hem med lite mat åt oss snart, jag orkar inte laga mat och han tränar tills nu så han kommer ju inte heller orka. Vilka meningslösa inlägg jag skriver, ska bli bättre lovar jag.

Jag skaffade spotify för några dagar sen, men som vanligt vet jag aldrig vad jag ska lyssna på haha. Nu lyssnar jag på Britney ;)

Måste bli bättre på att spara var jag hittar alla fina bilder jag sparar, men vet inte riktigt hur jag ska göra, tips?

2009-03-03
 12:37:37

Sjuk

Mår inte alls bra idag, hostar, fryser och har ont i halsen. Stannar hemma från universitetet idag. Orkar inte åka ända dit för en enda föreläsning.
Åt precis frukost lunch... en rätt sen sådan. Blev lite hopplock. Resterna av salladen från igår, en liten burk med tonfisk och två kokta ägg. Gott och rätt nyttigt. Men jag är verkligen inge bra på det här med att äta regelbundet. Igår åt jag frukost klockan 10, sen hann jag inte äta förrän klockan tre då jag blev så hungrig att jag var tvungen att kila in på pressbyron och köpa en macka. Hur illa är inte det liksom? Och att inte äta någonting förrän 12:30 är inte bra det heller. Måste verkligen bättra mig. Min lilla sjukdom gör nog att jag hoppar träningen. Fastän jag vill gå, det är ju så roligt. Längtar ihjäl mig till slutet av April när säsongen börjar!



Gammal bild. Har knappt några på mig själv på den här datorn, det är ju bara larrys dator som har internet :(
Jag gillar mitt hår som det var då :)
2009-03-02
 23:58:02

Yta

En kompis frågade mig ifall min pojkvän någonsin lagar mat.
Hoho.
Han lagar faktiskt alltid mat. Ett par gånger har jag lagat pasta och värmt upp lite färdig pasta sås, eller kanske stekt på några köttbullar, men det är ungefär så långt jag gått sen vi flyttade hit.
Jag tycker att matlagning är tråkigt, jobbigt och tidskrävande. Står hellre och svettas med grytor efteråt. Som tur är bor jag med någon som avskyr disk och älskar att laga mat.

Ibland kan jag bli lite irriterad på att han kan passa lite VÄL bra in i en schablon. men då tänker jag på allt annat. Allt det där andra som inte syns på ytan. Det där som bara jag vet om och som jag tycker så mycket om. Och det finns ingen mall i hela världen som stämmer in på det. Det är sånt som ger fjärilar i bröstet och sockerdricka i magen, skakiga ben och rodnande kinder. Det finaste som finns.
2009-03-02
 21:51:06

Ny design

Nu har jag äntligen fixat ny design, vad tycks? :P
Blev inte riktigt nöjd med headern...den blev lite n00big. men oh well. Önskar att jag själv var lite snyggare också haha. Men tyvärr är man ju ingen fotomodell, tycker jag ser lite exotisk ut dock. ( på bilden alltså, i verkligenheten ser jag rätt svensk och tråkig ut, inget som skvallrar om mina latino-rötter... utom min lilla runda kropp kanske)
2009-03-01
 18:04:11

Helgen

Har väl knappt hunnit blogga i helgen...
I fredags drog jag och larry till lokalen och kollade på Rugby, sixnations håller på just nu, och Frankrike-Wales spelade. Riktigt spännande match blev det. Var rätt dött i lokalen dock så vi drog hem direkt efter matchen.

Lördags morgonen gick jag till gymmet för att jogga lite, men jag mådde inte alls bra, efter 1,5 km kändes det som att jag skulle springa... och SÅ dålig kondition har jag faktiskt inte längre. Beslöt mig för att avbryta och gå hem och tycka synd om mig själv. Oturligt nog träffade jag en gammal bekant i omklädningsrum. Snygg och smal som en sticka var hon. Jag var högröd i ansiktet, svettades floder och kände mig ungefär lika smidig som en flodhäst. KUL! Frammåt kvällen gick vi hem till mamma och pappa, mamma har tagit på sig som livsuppgift att bjuda på all svensk husmanskost hon kan komma på. Ikväll blev det rotmos med fläsklägg... eller vad det nu var :P. Sen stack vi hem och kollade på melodi festivalen och groggade lite, men vi hade vaknat åtta på morgonen så det blev en tidig kväll.

Idag har vi mest myst, åkte in till stan och käkade lunch på en kines-restaurang i hornstull, RIKTIGT gott :) Sen åkte vi in mot stan och köpte ett par löparskor till mig, som blir min födelsedagspresent från Larry. Ett par Nike Air köpte jag. De är verkigen fjäderlätta, och andas som sjutton, kommer nog bli helt annorlunda att springa med dem ;)

Nu väntar jag bara på att min käre sambo ska bli klar med vår middagsmat och sen ska vi äta........