2009-03-20
 15:14:17

Stackars studenter

En ny blogg som kommit heter "fattigbloggen" där en kvinna testar ifall det går att leva på socialbidraget i en månad, eller om det kanske rentav är för högt, bör det kanske sänkas så de där soffliggarna kan få tummen ur röven och skaffa sig ett jobb? Det verkar inte riktigt så av vad jag har läst hittils, och att ha barn när man lever på social bidrag verkar i det närmaste outhärdligt.

Trotts det så är det en massa gnälliga jävlar som kommenterar, nämligen studenterna.

"Du börde pröva att leva som student, det är inte bara människor som går på soc som har det dåligt ställt. 7820:- räcker inte långt när hyror och matpris skjuter i höjden i kombination med att många måste köpa böcker att klara kurser."

ovanstående är ett exempel på hundratals kommentarerna från de stackars studenterna.

Men det är ju faktiskt såhär: vi bor i ett land där vi inte behöver betala får vår utbildning, utan vi FÅR BETALT för att studera, 2700 kr i månaden direkt ner i fickan. Tillräckligt för kurslitteratur och kåravgift.
Utöver det har vi möjligheten att låna ytterligare 5000 i månaden om vi skulle vilja, det är också fritt fram att jobba extra.
Det här tycker jag är jäkligt generöst. VISST 7800 är ingen stor summa, det går inte att leva lyxliv med fest och shopping, men det går att överleva. Det går att flytta hemifrån, man kan slippa snylta på sina föräldrar upp i vuxen ålder, och behöva vara beroende av dem. Man får helt enkelt en chans att bli självständig.

Att vara student är självvalt, ingen blir tvingad att fortsätta studera, men det är en möjlighet, ett privilegium i ett välfärdsland som sverige att även den fattigaste snorunge kan studera vid universitetet. Studenterna i sverige är bortskämda, och jag skäms när det gnälls så. Visst jag skulle inte tacka nej till mer pengar i plånboken, jag är ju själv student, men att jämföra studieersättningen med socialbidraget är ju bara löjligt.

Om folk i resten av världen kan studera utan att få en krona av staten, klarar sig nog svenskarna med sina ynka 7800.


angelica

du har helt rätt tycker jag. funderar själv på att börja plugga till hösten och tror nog att det nog ska lösa sig med pengarna.Man får dra in på lite nöjen tänka lite mer när det gäller inköp



PUBLICERAT: 2009-03-20, 17:12:00 | URL: http://hundkexknippet.blogg.se/
bea

ska bli spännande att följa



PUBLICERAT: 2009-03-20, 19:42:01 | URL: http://beatasbilder.blogg.se/
Susan

Håller med dig gubben är sjuk :S

Fortsätt gärna läsa min blogg ,

gärna med bloglovin

Fast bara om du vill ;)



PUBLICERAT: 2009-03-20, 22:54:38 | URL: http://susanss.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: