2010-11-20
 16:34:11

Demensboenden i Sverige.

Blir så jävla förbannad och ledsen när jag läser sånt här. Hur kan pengar vara mer värt än människors värdighet? Har man inte rätt att bli behandlad som en människa trots att man är dement? Är man inte värd ett fullvärdigt liv?
Tur för den här tanten som hade en så stark man som klarar att ta hand om henne. Men jag kan inte låta bli att tänka på alla som är kvar där, som inte har några närstående kvar, eller närstående som inte bryr sig tillräckligt mycket.

Nästa termin har vi praktik inom kommunen. Förmodligen kommer man hamna inom äldrevården. Hoppas verkligen inte jag hamnar på ett sånt ställe där man inte ens har tid att byta på någon som kissat ned sig, eller där man är tvungen att låsa fast någon för att man inte har tid att hålla uppsikt över de boende. De här människorna är faktiskt värda bättre efter att ha jobbat så hårt i sverige och betalat skatt i alla år. Ska vi nu låsa in dom och behandla dem som en påse skit?

Hoppas verkligen att den här granskningen leder någonvart och att det kan ske en drastisk förändring.


sanni

har stått mycket i tidningen om det här på senaste tiden känns det som. läste en artikel idag och tydligen har det vart så här i typ tiotals år!? varför görs inget åt det?



de borde verkligen lägga mer pengar på det hela. de som jobbar natt med dementa förtjänar högre löner, det verkar vara mer fysisk och psykiskt krävande än vissa andra jobb! och mer personal!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: